dinsdag 6 augustus 2024

Schatgraven

De vorige keer dat Ed met de auto naar Nederland was geweest heeft hij mijn metaaldetector mee terug genomen naar Spanje. Het was niet zo'n dure en hij reageert echt óveral op, als het maar iets met metaal te maken heeft!!
Gisteravond, gewapend met metaaldetector, schop, houweel en een grote kruiwagen gingen we op pad naar het terrein van de ruïne. Hoge verwachtingen!!!
Al snel hoorden we het geluid dat we wilden: piep,pieppiep....Yeah, dat moet wel een schatkistje zijn!!!!!😁
Ed ging met zijn schep tekeer, aarde vloog in het rond, effe checken: pieperpiep.....jaaaah, het ligt er nog!!!! Graven, nóg dieper.......spannend hoor! Zoeken, piep, piep....en jawel....we hebben een hoef van een ezel gevonden! Wat geweldig leuk!!!🐎
Nou, dat belooft wat voor de volgende opgravingen.....
Helaas, het was wel een beetje een desillusie dat ons volgende piepje alleen maar een stukje ijzerdraad bleek te zijn (en daar hebben we veel van gevonden).
Maar geen nood....we gaan door want we hebben nog een enorm terrein voor de boeg
een kruiwagen met troep!

Naast dat we veel afval, meuk en ijzerdraad gevonden hebben, zijn we wel een hoefijzer, een huissleutel, en 2 scharnieren van een koffer rijker!😄
onze gevonden schatten!!🎉

........en morgen gaan we weer!!!!

vrijdag 2 augustus 2024

Xunta

Heel bijzonder, deze aankondigingen van de gemeente/provincie waarop vermeld staat welk bedrag men gaat besteden aan een bepaald project.
Waar je in Nederland gewend bent aan prachtige ronde getallen, werken ze hier in Spanje nog met euro's en centen achter de komma! 
 



En hier een staaltje van nauwkeurigheid in overtreffende trap: de aankondiging voor de rally bij ons door de vallei.
Deze wordt op zaterdag (sabado) 13-7 gereden maar ook op 14-7, hij begint om 16uur17...!en dan nog ruim een half uur na middernacht is dus zondagmorgen....tot 00.35 uur....! Dus dat wordt keurig als een rally van 2 dagen beschreven!
Oh ja, hoe laat gaan ze beginnen? Jawel...om 16.17uur!!!! Zeventien minuten over vier.......hoe verzin je het!😂



de parelhagedis

Onze katten verslinden nogal wat beesten, we hebben het er al een keertje over gehad.  Telkens weer heel triest, vandaar dat ze belletjes he...